Kennismaken

Kennismaken met de Curling sport?

 

Dat kan bij Curling Club Tilburg op verschillende manieren.

 

Inloopuur

Op de donderdagavonden van de maanden oktober t/m maart is er tussen 19:30 en 20:30 uur voor individuele belangstellenden een inloopgelegenheid. Je kunt dan informatie krijgen over de sport en onze vereniging. Ook krijg je de mogelijkheid onder leiding van een van onze leden een paar stenen te gooien. Het is daarvoor wel noodzakelijk om vooraf aan onze secretaris even door te geven dat je komt.

Kosten inloop: gratis

 

Beginnerscursus

Iedere eerste donderdagavond van de maanden oktober t/m maart start een beginnerscursus curling. Deze cursus wordt gegeven van 19:30 tot 20:30 uur op drie achtereenvolgende donderdagavonden. De nadruk in deze cursus ligt op het praktisch beoefenen van de sport. Je leert een sliding te maken, hoe je moet vegen en wat er meer bij komt kijken om de steen op de gewenste plaats te krijgen. Maar ook de theorie en de tactiek krijgen de nodige aandacht. Na deze cursus weet je wat curling is en belangrijker nog of curling een sport voor jou is.

Kosten beginnerscursus: € 20,-

 

Knipkaart

Als je na de beginnerscursus nog niet helemaal zeker bent of curling jouw sport is, dan kun je een knipkaart aanschaffen waarmee je 5 donderdagavonden kunt komen curlen.

Kosten knipkaart:          < 22 jaar € 30,-

      > 21 jaar € 60,-

 

Lidmaatschap

Als je na de beginnerscursus en/of het gebruik van een knipkaart besluit om door te gaan met curling dan kun je het beste lid worden van onze vereniging. Je kunt dan gedurende het speelseizoen wekelijks op de donderdagavond van 19:30 tot 22:30 uur curling spelen. Ook kun je dan meedoen aan het clubkampioenschap en aan wedstrijden in het kader van competities die gespeeld worden met andere curlingclubs.

Kosten lidmaatschap:   < 22 jaar  19:30 - 20:30 uur   €  79,-

                                  < 22 jaar  19:30 - 22:30 uur   € 105,-

                                  > 21 jaar  19:30 - 22:30 uur   €  179,

Als je lid wordt aansluitend aan beginnerscursus en/of gebruikte knipkaart worden de kosten hiervan op de lidmaatschapskosten in mindering gebracht.

Als je lid wordt tijdens het seizoen worden de kosten naar evenredigheid berekend.

 

Clinics 

Voor groepen tot 6 personen worden clinics gegeven van 1 uur. De eerste 15 minuten worden besteed aan beperkte theorie over curling en enige oefening van de sliding. De rest van het uur wordt een wedstrijdje gespeeld. Dit alles op een halve curlingbaan omdat daarmee het spel sneller verloopt en dit niets afdoet aan de curlingbeleving en aan het spel zelf.

Deze clinics worden gegeven tijdens de clubavonden op donderdag van 19:30 tot 20:30 uur.

Kosten clinic: € 65,- 


Voor grotere groepen tot 20 personen worden clinics gegeven van 2 uur. Tijdens deze clinics wordt in het eerste deel na een korte uitleg over curling al snel gestart met het aanleren van de sliding (glijden). Daarna komen nut en noodzaak van het vegen aan de orde en zal ook dit onderdeel worden geoefend. Het tweede deel van de clinic bestaat uit een wedstrijd waarin het geleerde al direct in praktijk kan worden gebracht.   

Deze clinics worden gegeven tijdens de clubavonden op donderdag van 20:30 tot 22:30 uur. Er zijn dan 2 banen beschikbaar, waarbij geldt dat per baan een groep van maximaal 10 personen terecht kan. Het is noodzakelijk om tijdig een clinic te reserveren via onze secretaris.

Kosten clinic: € 210,- per groep van maximaal 10 personen.

 

Voor groepen tot 20 personen kunnen wij helaas geen andere mogelijkheid bieden dan de donderdagavond. Voor grotere groepen bestaan beperkte mogelijkheden op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur. E.e.a. hangt af van de beschikbaarheid van ijs én begeleiders. Op zaterdag en zondag zijn clinics niet mogelijk.

Bij belangstelling kun je voor een passende offerte contact opnemen met onze secretaris. Deze kan je tevens informeren over de beschikbaarheid van ervaren instructeurs op de door jou gewenste datum(s).

Daarna dien je zelf de huur van het ijs te regelen bij het Sportbedrijf.

 

Voor informatie over beschikbaarheid van ijs in het

IJssportcentrum kun je contact opnemen met:

Bedrijfsbureau SBT

Verhuur@Tilburg.nl

Of bel het gemeentelijk telefoonnummer 14013

 

Secretaris Curling Club Tilburg

Bart Klomp

secretaris@curlingclubtilburg.nl

 

Bedrijvencompetitie

In samenwerking met het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg biedt Curling Club Tilburg de mogelijkheid aan bedrijventeams mee te doen aan een bedrijvencompetitie. Deze competitie wordt, afhankelijk van het aantal deelnemende teams, gespeeld tijdens vier of vijf avonden. De eerste avond wordt gestart met een clinic om de basis van curling onder de knie te krijgen. De volgende avonden wordt de competitie gespeeld waarbij wordt gecoached door leden van Curling Club Tilburg.

Voor algemene informatie, een kostenopgave en inschrijving kun je terecht bij het Sportbedrijf.

 

Try-Out Sports

In samenwerking met het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg biedt Curling Club Tilburg de mogelijkheid aan basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 in het kader van Try-Out Sports om 4 avonden een uur lang curling te spelen. Voor algemene informatie, voorwaarden en inschrijving kun je terecht bij het Sportbedrijf.

 

 

Impressie Clinic

OVER CURLING CLUB TILBURG


Curling Club Tilburg is een actieve en gezellige vereniging. Curlers van jong tot oud en van beginner tot topsport beoefenen de curlingsport.

Copyright @ All rights reserved

CONTACT


info@curlingclubtilburg.nl

www.curlingclubtilburg.nl