Diversen

Diversen

Wat is curling?

Het antwoord hierop vind je op verschillende internetsites. Hieronder staan enkele sites die de moeite waard zijn om te bekijken. Klik er op en je gaat er naar toe.

Evenementen

Curling heeft net als elke sport veel evenementen. De belangrijkste zijn te vinden op: https://worldcurling.org/events/

Curling kijken?

Er zijn veel plaatsen waar je curling wedstrijden kan kijken. In Nederland wordt er niet vaak iets uitgezonden, maar de meeste wedstijden zijn te vinden op YouTube:

World Curling: https://www.youtube.com/user/WorldCurlingTV

World Curling tour: https://www.youtube.com/user/WorldCurlingTV

Curling Zone: https://www.youtube.com/user/CurlingZone

Club history

Curling Club Tilburg is opgericht op 21  september 1972 door enkele leden van de ijshockey vereniging Tilburg Trappers die tijdens  bezoeken aan clubs van de Canadese militaire bases in Duitsland ook kennis maakten met curling. Er werd gestart met 18 leden in de Pellikaanhal. In 1998 werd de  thuisbasis IJssportcentrum Stappegoor.


Vele jaren bestond de vereniging alleen uit senioren. In 2007 is besloten om de club uit te breiden met jeugdleden en daarvoor het aantal speeluren op de wekelijkse clubavond te verhogen van 2 naar 3 uur. Vanaf dat jaar doet CCT ook mee aan Try-out Sports, een gemeentelijk programma om scholieren aan het sporten te krijgen. Sindsdien heeft CCT een stabiele bezetting van jeugdleden op de donderdagavond van half 8 tot half 9. Vanaf 2015 zijn enkelen van hen zelfs geselecteerd voor het nationale junioren team.


In de loop van de jaren zijn door leden van de Curling Club Tilburg mooie prestaties geleverd. In 1982 reeds werd voor de eerste keer een team van CCT kampioen in de Nederlandse competitie. Deze prestatie is nadien diverse malen herhaald.

Naast de competitie hebben verschillende Tilburgse teams meegedaan aan toernooien in binnen- en buitenland. In 1996 heeft een dames team van CCT deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in Kopenhagen. Enkele van de dames zijn doorgegaan met de topsport en zijn ook in 1997, 1998 en 2000 voor Nederland uitgekomen op de Europese Kampioenschappen.

In april 2003 hebben 2 dames van CCT zelfs gespeeld in de Wereld Kampioenschappen voor senioren in het Canadese Winnipeg. Daarna werd het even wat rustiger totdat in 2017 door het  Nederlands juniorenteam met 3 jongens van CCT werd deelgenomen aan het European Youth Olympic Festival in in Turkije. Een zilveren zilveren medaille werd behaald en bovendien werd het team verkozen tot Sportploeg van het jaar 2017 in Tilburg.


De geschiedenis heeft vele mooie en leuke momenten opgeleverd. En de geschiedenis gaat door, want de activiteiten van vandaag is de geschiedenis van morgen.

Andere clubs

In Nederland zijn wij natuurlijk niet de enige club. Er zijn nog drie andere clubs in Nederland:


Curling Club Utrecht

Curling Club PWA Zoetermeer

Curling Club Fryslân


Ook zijn wij nauw in contact met de Belgische clubs:

Curling Club Zemst

Campina CT

Cruling Club Gent

OVER CURLING CLUB TILBURG


Curling Club Tilburg is een actieve en gezellige vereniging. Curlers van jong tot oud en van beginner tot topsport beoefenen de curlingsport.

Copyright @ All rights reserved

CONTACT


info@curlingclubtilburg.nl

www.curlingclubtilburg.nl